Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Ψητά σύκα με μπλε τυρί μέλι και βαλσάμικο

Υλικά
8 φρέσκα ώριμα Σύκα
8 κουταλιές σούπας μπλε τυρί
1/3 φλιτζάνι ψημένα ψιλοκομμένα καρύδια
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Για το σερβίρισμα
1 ματσάκι ρόκα  
2 κουταλιές σούπας Μέλι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 με 3 κουταλιές σούπας ξύδι βαλσάμικο

Εκτέλεση
Πλένουμε τα σύκα και με μαχαίρι κόβουμε στην κορφή σταυρωτά μέχρι τα 3/4 του σύκου χωρίς να χωρίσει.
Ετοιμάζουμε με το μπλε τυρί 8 μπαλάκια βάζουμε στο άνοιγμα των σύκων λίγα από τα καρύδια και από ένα μπαλάκι τυρί.
Τοποθετήστε τα σύκα σε ένα ταψί, στη συνέχεια αλείψτε τα σύκα λίγο με ελαιόλαδο και βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο.
Ψήστε μέχρι τα σύκα να θερμανθούν και το τυρί να αρχίσει να λιώνει.
Ενώ τα σύκα είναι στο το ψήσιμο βάλτε σε πιατέλα την ρόκα. Όταν τα σύκα είναι έτοιμα και το τυρί λιώνει ακόμα βγάλτε τα από τον φούρνο και βάλτε τα πάνω από την ρόκα. Ανακατέψτε μαζί το μέλι, βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.

Περιχύνουμε τα σύκα με λίγο μίγμα από μέλι, ξύδι βαλσάμικο και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: