Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Κλασική σάλτσα Alfredo

Υλικά
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
¼ φλιτζανιού βούτυρο
¼ φλιτζανιού τυρί παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της σε υψηλή θερμοκρασία αφήστε την μέχρι το νερό να αρχίσει να εξατμίζεται. Μετακινήστε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν λίγες μόνο σταγόνες νερού έχουν μείνει στον πάτο. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάλτε στη φωτιά την κατσαρόλα. Φέρτε σε βρασμό την κρέμα και χαμηλώστε τη θερμοκρασία.
Όταν μείνει η μισή κρέμα, βγάλτε την από τη φωτιά και προσθέστε σταδιακά το βούτυρο, ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθεί με την κρέμα. Όταν η κρέμα πήξει λίγο και είναι μαλακή προσθέστε σταδιακά και το τυρί, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέστε όσο αλάτι και πιπέρι σας αρέσει και τον μαϊντανό στο τέλος, όταν τη σερβίρετε πάνω σε ζυμαρικά ή κοτόπουλο για γαρνίρισμα.
(Η διαδικασία στην αρχή με το νερό γίνεται για να βρεθεί στη σωστή θερμοκρασία η κρέμα γάλακτος).
Αν τη θέλετε πιο πηχτή, προσθέστε στην κρέμα γάλακτος και μια κουταλιά νισεστέ.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: