Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Γαρίδες Σαγανάκι

Η λέξη σαγανάκι προέρχεται από την ελληνική λέξη «σαγάνι», που σημαίνει "τηγάνι" το μικρό δηλαδή τηγάνι που παρά το μέγεθός του είναι πλούσιο σε γεύση. Ουσιαστικά πρόκειται για τηγανητό τυρί, συνηθέστερα γραβιέρα ή κεφαλοτύρι, όμως γίνεται και με φορμαέλα, φέτα.

Υλικά
10 γαρίδες (μπορούμε και καθαρισμένες χωρίς κεφάλια)
1 Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κουταλάκι γλυκού Τσίλι
½ φλιτζάνι τυρί φέτα
¼ φλιτζάνι Μαϊντανό
½ φλιτζάνι Πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
2 κουταλάκια γλυκού Ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε ένα τηγανάκι με το ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Βάζουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ροζ χρώμα. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
Προσθέστε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και μια πρέζα τσίλι να τσιγαριστούν για 4-5 λεπτά. Ανακατέψτε τις ντομάτες, τις ελιές και αφήστε το να σιγοβράσει.


Αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να αρχίσει ο βρασμός, περίπου 5 λεπτά. αλατοπιπερώνετε και προσθέστε τις γαρίδες το μαϊντανό και την φέτα και βγάζουμε από την φωτιά και στη συνέχεια, σερβίρετε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: