Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Λαδένια Κιμώλου (από την Μαρία)

Υλικά
500γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη (ή 10γρ. νωπή μαγιά)
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
2 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ώριμες, μέτριες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτετε ½ κουταλιά γλυκού αλάτι, 4 κουταλιές σούπας λάδι και λίγο αλεύρι.
Ζυμώνετε προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειάζεται μέχρι να γίνει μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκ. και τοποθετείτε στη μέση τη ζύμη. Ανοίγετε τη ζύμη με τις παλάμες, έτσι ώστε να απλωθεί και να γεμίσει το ταψί.
Απλώστε τα κρεμμύδια πάνω στην ζύμη μετά τις ντομάτες, τρεις-τέσσερις κουταλιές σούπας λάδι, αλάτι, πιπέρι, και την ρίγανη.
Περιχύνετε τη λαδένια με το υπόλοιπο λάδι και ψήνετε στο φούρνο στους 180οC για περίπου 1 ώρα.

 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: