Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

κέικ ανανά

Υλικά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλίνη
2 κονσέρβες ανανά σε φυσικό χυμό

Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ το περιεχόμενο της μίας κονσέρβας ανανά μαζί με τον χυμό του. Την δεύτερη την θέλουμε για το τέλος.
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί τους ανανάδες από την δεύτερη κονσέρβα και το μείγμα από πάνω και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
Ελέγχουμε εάν έχει ψηθεί κάνοντας το τέστ με την οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού, που πρέπει να βγαίνει στεγνή.
Αφήνουμε να κρυώσει και γυρνάμε σε πιατέλα.
Το σερβίρουμε αφού κρυώσει εντελώς σαν απλό κέικ, ή το σερβίρουμε σαν βάση για παγωτό βανίλιας, για σαντιγύ.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: