Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Κοτόπουλο πανέ με πατάτες σπανάκι και άσπρη σάλτσα

Υλικά
1\5 κιλό φύλλα Σπανάκι
2 Στήθη κοτόπουλου
1 κουταλάκι γλυκού Σκόνη σκόρδου
1 Λεμόνι
1\2 κιλό Πατάτες κομμένες σε κύβους
1\4 φλιτζάνι τρίμα φρυγανιά
1\4 φλιτζάνι Παρμεζάνα
3 κουταλιές σούπας Κρέμα γάλακτος
4 κουταλάκια γλυκού Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλύνετε και στεγνώστε όλα τα προϊόντα. Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Κόψτε τις πατάτες σε κύβους.
Βάλτε σε ένα ταψί λαδόκολλα ρίξτε τια πατάτες και ψεκάστε με ελαιόλαδο και μια μεγάλη πρέζα αλατιού και πιπεριού. Ψήνουμε σε φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 25 λεπτά, ανακατεύοντας τις στην μέση του ψησίματος.
Εν τω μεταξύ, συνδυάστε την φρυγανιά, την παρμεζάνα, την σκόνη σκόρδου, και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί με λαδόκολλα και βούρτσες με 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος. Περάστε το κοτόπουλο από το μίγμα φρυγανιάς. Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και η κρούστα είναι τραγανή, 12-15 λεπτά.
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (θα έχετε μείνει αρκετή), μία κουταλιά ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Όταν οι πατάτες έχουν ψηθεί βάλτε τις σε πιατέλα ρίξτε τα φύλλα σπανάκι, και καλύψετε ομοιόμορφα όλη την πιατέλα.
Βάλτε από πάνω τα ψημένα κομμάτια κοτόπουλου και δίπλα το μπολ με την σάλτσα.

Διακοσμήστε με φετάκια λεμόνι και σερβίρετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: