Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Κοτόπουλο με σάλτσα ντομάτας πιλάφι και βραστά λαχανικά

Υλικά
4 μπούτια κοτόπουλου
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 σφηνάκι λευκό κρασί
3 ψιλοκομμένες ντομάτες αποφλοιωμένες σε κύβους
½ φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
½ κουταλάκι γλυκού αλάτι και πιπέρι
4 μεσαίες πατάτες σε κύβους
4 μεγάλα καρότα κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι βρασμένο καλαμπόκι
3 φλιτζάνια ρύζι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα που έχουμε κάψει βάζουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί και από τις δύο πλευρές.

Αφαιρούμε τα κομμάτια κοτόπουλου και σε μια κουταλιά σούπας λάδι σοτάρουμε το μισό από το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και την ρίγανη. Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 3 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά .
Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλο και τα βάζουμε σε μια πιατέλα τα κρατάμε ζεστά. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι ζουμί από την κατσαρόλα για την σάλτσα.
Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι νερό και αφήνουμε να αρχίσει να βράζει, και ρίχνουμε το ρύζι να βράζει. Σε μια άλλη κατσαρόλα σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα καρότα, τις πατάτες και το καλαμπόκι αν δεν είναι βρασμένο από κονσέρβα.
Σε αντιπολιτική κατσαρόλα βάζουμε τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τους κύβους ντομάτα και το υπόλοιπο κρεμμύδι. Ρίχνουμε την σάλτσα αλάτι πιπέρι και τον ζωμό που έχουμε κρατήσει και αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να πήξει.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο σερβίρουμε σε μια πιατέλα από πάνω το κοτόπουλο και τέλος την σάλτσα. Συνοδεύουμε με τα βραστά λαχανικά.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: