Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Μανιτάρια Silvestri

Υλικά
2 κουταλιές γλυκού ελαιόλαδο
2/3 φλιτζάνι καρότο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι κολοκυθάκια σε κύβους
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένη
1/2 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
4 φλιτζάνια Πλευρώτους φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 φλιτζάνια Ασπρομανίταρα φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας κρύο νερό
2 κουταλάκια γλυκού νισεστέ

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα θερμαίνεται 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε το καρότο, το κολοκύθι και το σκόρδο, μαγειρέψτε περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το κρασί, ανακατεύοντας καλά να ξεκολλά από το κάτω μέρος της κατσαρόλας. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 2 έως 3 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί το ήμισυ του υγρού. Μεταφέρετε το μίγμα καρότου σε ένα μεγάλο μπολ. Αφήστε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνετε το 1 κουταλάκι του λαδιού σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατεύετε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Βάλτε τα μαγειρεμένα μανιτάρια στο μπολ με το μίγμα καρότων.
Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνετε το υπόλοιπο 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Επιστρέψτε το μείγμα καρότου - μανιταριού στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε το ζωμό και τον μαϊντανό.
 Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το κρύο νερό και το νισεστέ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Μαγειρέψτε τα μανιτάρια χωριστά, έτσι ώστε να καφετίσουν ομοιόμορφα χωρίς να γίνουν υπερβολικά ψημένα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: