Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Σνακ από κουνουπίδι, μυρωδικά και τυρί

Τρίψτε ένα κουνουπίδι βάλτε μυρωδικά και τυρί και έχετε ένα τέλειο σνακ.

Υλικά
1 κουνουπίδι
2 αυγά
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
Αλάτι και πιπέρι
300 γραμ. μοτσαρέλα
100 γραμ. παρμεζάνα
Ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση
Τρίβουμε σε ψιλό τρίφτη ολόκληρο το κεφάλι κουνουπίδι και το βάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό, και μόνο 100 γραμ. μοτσαρέλα.


Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. 


Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 25 λεπτά. μετά προσθέτουμε στην επιφάνια την υπόλοιπη μοτσαρέλα ρίχνουμε λίγο πιπέρι και ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για άλλα 10 λεπτά.


Κόβουμε σε κομμάτια και έχουμε ένα θρεπτικό σνακ για να βουτήξουμε σε όποια σάλτσα προτιμάμε.




Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: