Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Σουφλέ σοκολάτας

Υλικά
Βούτυρο
Ζάχαρη
1 σοκολάτα μαύρη ψιλοκομμένη
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας κακάο
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
4 κρόκους αυγών
6 ασπράδια αυγού
1/3 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείψτε τις πλευρές μίας πυρίμαχης φόρμας. Πασπαλίστε μέσα με ζάχαρη γυρνώντας γύρο και αφαιρέστε όση περισσεύει. Αφήστε την στην άκρη.


Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε την σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Αφήστε στην άκρη.


Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι και την σκόνη κακάο. 


Σε μια μέτρια κατσαρόλα λιώνετε 3 κουταλιές σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε το μείγμα αλευριού ρίχνοντάς το σε δώσεις. Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου κάνει φυσαλίδες. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατέψτε με την βανίλια. 


Ανακατέψτε τη λιωμένη σοκολάτα στο ζεστό μίγμα κρέμας. Σε ένα μεσαίο μπολ κτυπήστε τους κρόκους αυγών με ένα πιρούνι. Ανακατεύουμε σταδιακά το μίγμα σοκολάτας στους κρόκους αυγών. (Όχι όλο μαζί για να μην κόψουν τα αυγά). Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε ασπράδια αυγού με ένα ηλεκτρικό μίξερ σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφικτή μαρέγκα. Προσθέστε σταδιακά το 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας συνεχώς.
Γυρίστε απαλά περίπου το 1/4 της μαρέγκας στο μείγμα σοκολάτας. Διπλώστε το μείγμα σοκολάτας στην υπόλοιπη μαρέγκα. 


Ρίξτε μίγμα σοκολάτας στην έτοιμη φόρμα.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 έως 45 λεπτά ή μέχρι αν βάλετε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγει καθαρό. Σερβίρετε το σουφλέ αμέσως. Σερβίρετε με κρέμα ή βανίλια παγωτό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: