Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Η μπουγάτσα της Αγγελικής

Υλικά
1 πακέτο έτυμη σφολιάτα
7 φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 δόσεις βανίλια
3 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
Άχνη άχαρη και κανέλα για επικάλυψη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζετε μαζί το γάλα την ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε να ανακατευθούν προσθέτετε το σιμιγδάλι, τις βανίλιες, και το βούτυρο.
Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν πάρει βράσει θα αρχίσει να πήζει θα πρέπει να είναι σαν κρέμα και να την βγάλετε από την φωτιά να αρχίσει να κρυώνει. Βάζουμε στην επιφάνια μεμβράνη για να μην κάνει πέτσα και την αφήνουμε να κρυώσει. 9αν την βάλουμε ζεστή στην σφολιάτα η ζύμη μας δεν θα φουσκώσει).
Σε ταψί βουτυρωμένο βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα και ρίχνουμε την κρέμα μας. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι η σφολιάτα να πάρει χρώμα.
Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: