Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Κέικ λεμονιού

Υλικά
3 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα
½ φλιτζάνι φυτικό έλαιο
½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο δροσερό
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
2  λεμόνια (2 κουταλάκια του γλυκού)
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
Για το γλάσο λεμονιού

1 φλιτζάνι ζάχαρη σε σκόνη
2 κουταλιές σούπας λεμόνι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ.
Σε ένα πολύ μεγάλο μπολ ανακατέψτε μαζί τα αυγά, το γάλα, το λάδι, το βούτυρο, 2 κουταλάκια γλυκού λεμόνι και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν, την ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατέψτε με ένα μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά τα συστατικά. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα.
Ψήστε για περίπου 60 λεπτά ή μέχρι να βάλετε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το κέικ και περάστε το με το γλάσο.
Για το γλάσο
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη άχνη και αρκετό χυμό λεμονιού (περίπου 2 κουταλιές της σούπας). Βάλτε το λεμόνι λίγο - λίγο μέχρι να πάρετε την ρευστή υφή του γλάσο. Πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: