Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Φτιάξτε σπιτικό ζωμό λαχανικών

Σπιτικός ζωμός λαχανικών για όπου χρειάζεται στα φαγητά σας.
Στο ψυγείο διατηρείτε για 3 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 6 μήνες. Κάνει 8 φλιτζάνια. Χωρίστε τον σε μερίδες και βάλτε τον στην ψύξη για εύκολη χρήση.

Υλικά
2 καρότα σε κομμάτια
2 κοτσάνια σέλινο
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
1 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
2 φέτες λεμονιού
1 φύλλο δάφνης
3 ολόκληρες πιπεριές
1 πιπεριά τσίλι
Αλάτι και 2 κουταλιές ελαιόλαδο


Εκτέλεση

Κόψτε τα καρότα, το σέλινο και το κρεμμύδι. Σε κατσαρόλα βάλτε τα λαχανικά, το κρασί, το λεμόνι, τα φύλλα δάφνης, τις πιπεριές, 8 φλιτζάνια νερό, το ελαιόλαδο και 2 κουταλάκια αλάτι. Φέρτε σε βρασμό. Μειώστε τη θερμοκρασία. Καλύψτε και σιγοβράστε για 30 λεπτά. Με τρυπητή κουτάλα βάλτε τα βρασμένα λαχανικά στο μπλέντερ μόλις κρυώσουν λίγο. Κάντε τα λαχανικά πολτό και σουρώστε τα στο υπόλοιπο ζωμό. Ανακατέψτε και φυλάξτε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: