Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Φιλέτο σολομού στη σχάρα με σπιτικό πέστο

Υλικά
Για το πέστο
2 φλιτζάνια φρέσκα φύλλα βασιλικού
2 σκελίδες σκόρδο
¼ φλιτζάνι κουκουνάρι καβουρδισμένο ελαφρά
½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και Πιπέρι

2 φιλέτα σολομό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μείγμα πιπεριών


Εκτέλεση
Για να κάνετε το πέστο βάλτε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε με αλάτι πιπέρι και λάδι.
Περνάμε τα κομμάτια σολομού και τα περνάμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε στο γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι πρώτα από την μεριά του δέρματος για 2 λεπτά και μετά από την άλλη μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε τον σολομό και με ένα κουταλάκι απλώνουμε το πέστο σε κάθε κομμάτι και τρίβουμε το μείγμα πιπεριού.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: