Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017

Πίτσα αντζούγιας

Υλικά
1 φύλλο για πίτσα έτοιμο ή δείτε συνταγή
1 φλιτζάνι κέτσαπ ή σπιτική σάλτσα για πίτσα
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
¼ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι γλυκού αλάτι
Λίγο πιπέρι
150 γραμ. αντζούγιες καθαρισμένες παστές
150 γραμ ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουταλιές σούπας θυμάρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη όπως η συνταγή που σας έχουμε δώσει ή ανοίγουμε ένα έτοιμο φύλλο σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα τηγάνι με μισό κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και ρίχνουμε την ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.

Σοτάρουμε μέχρι τα κρεμμύδια να καραμελώσουν και να αρχίσουν να παίρνουν καφέ χρώμα.
Απλώνουμε την ζύμη μας σε ένα ταψί για πίτσα ή απλό ταψί με λαδόκολλα και την ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά. βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο.
Αλείφουμε στην επιφάνια την σάλτσα (συνταγή σας έχουμε δώσει) ή την κέτσαπ.
Μοιράζουμε τα κρεμμύδια, τις αντζούγιες και τις ελιές. Βάζουμε ξανά στον φούρνο για άλλα 10 – 15 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα οι άκριες.
Βγάζουμε από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: