Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Πίτα του αγρού

Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας ( 2 τεμάχια)
1 μεγάλη πατάτα σε κύβους
2 μελιτζάνες σε κύβους
2 κολοκύθια σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κυβάκια
1 ξερό κρεμμύδι σε ψιλές ροδέλες
Από 1 πιπεριά πράσινη, κόκκινη και κίτρινη κομμένες σε κύβους
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακά
300 γραμ. σπανάκι
1 φλιτζάνι φρέσκια ντομάτα σε κύβους
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ανάμικτα τυριά


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις πατάτες, τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια, τα καρότα, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το αρακά και το σκόρδο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν την πρώτη θερμοκρασία και ρίχνουμε την φρέσκια ντομάτα τον χυμό ντομάτας αλάτι και πιπέρι και 2 φλιτζάνια νερό. Βράζουμε μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι πατάτες και να απορροφήσει τα υγρά του.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια και το σπανάκι και αφήνουμε να κρυώσουν όλα μαζί.
Σε ένα στρογγυλό ταψί αλείφουμε λίγο λάδι και στρώνουμε το ένα φύλλο κρούστας έτσι που να σκεπάζει τον πάτο αλλά να καλύπτει και τα πλαϊνά. Απλώνουμε μέσα τα ψημένα υλικά μας, πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο κρούστας. Διπλώνουμε τις άκρες στο ταψί για να κλίσει και ανοίγουμε στο κέντρο τρύπες όποιο σχέδιο θέλουμε για να βγάνουν οι ατμοί και να μην σκάσει το φύλλο μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο χαμηλότερο σημείο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το φύλλο στην επιφάνια αλλά και το κάτω.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: