Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Πένες με μπρόκολο και σάλτσα τυριού

Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά πένες (1/2 κιλό)
4 φλιτζάνια μπρόκολο σε κομματάκια
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
αλάτι και μαύρο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 φλιτζάνια τυρί Cheddar, τριμμένο

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ελαφρά αλατισμένο νερό βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε 6 λεπτά. Προσθέστε το μπρόκολο και μαγειρέψτε άλλα 4 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, χτυπήστε το γάλα και το αλεύρι μαζί σε μια μικρή κατσαρόλα. Βάλτε και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά, περίπου για 3 λεπτά, μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε την μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το πιπέρι καγιέν.

Προσθέστε τριμμένο Cheddar, και ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο στραγγισμένα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ρίχνουμε τη σάλτσα τυριού πάνω από το μίγμα ζυμαρικών-μπρόκολου και ανακατεύουμε μέχρι να καλύψει όλα τα μακαρόνια.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: