Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017

Γαλοπούλα και λαχανικά συνοδευτικό σε πιλάφι

Υλικά
1 κιλό γαλοπούλα κομμένη σε κομματάκια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ξερά κρεμμύδια χοντροκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένα σε κυβάκια
1 φλιτζάνι κίτρινη πιπεριά κομμένα σε κυβάκια
αλάτι
2 κουταλιές σούπας σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα καυτερή
1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα μανιτάρια
1 πακέτο ρύζι (1/2κιλό)
1 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα ξεχωριστά τα πράσινα


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε την γαλοπούλα ανακατεύοντας. Όταν η γαλοπούλα είναι σοταρισμένη και έχει πάρει χρώμα την αφαιρούμε στην άκρη χωρίς τυχόν λίπος από την κατσαρόλα. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να την  κρατήσετε ζεστή.
Στην κατσαρόλα τώρα προσθέστε το ελαιόλαδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 με 3 λεπτά. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές σε κύβους και σοτάρουμε μέχρι να είναι μαλακά, περίπου 8 λεπτά. Ανακατέψτε το αλάτι, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, την ρίγανη, την πάπρικα, το βασιλικό και τη ζάχαρη. Προσθέστε τις τομάτες και τα μανιτάρια. Βάλτε τον χυμό ντομάτας και το τσίλι και σιγοβράστε για 15 λεπτά.
Βάλτε και ανακατέψτε στη γαλοπούλα και μαγειρέψτε για άλλα 1 έως 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η γαλοπούλα.
Βράζουμε το ρύζι αλ τέντε το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε για 3 λεπτά.
Αφαιρέστε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρετε πάνω από το ρύζι.

 Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: