Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017

Μουστοκούλουρα

Υλικά
1½ κιλό αλεύρι για όλες χρήσεις
500 ml μούστο
500 ml ελαιόλαδο ανάμεικτο με σπορέλαιο
250 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρικής
1½ κουταλάκι γλυκού κανέλα σκόνη
1½ κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/2 φλιτζάνι κονιάκ

Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα μουστοκούλουρα, ρίχνοντας σε ένα μεγάλο μπολ τον μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρίφαλο. Αραιώνουμε τη σόδα στο κονιάκ και το προσθέτουμε στο μπολ. Τα χτυπάμε με σύρμα να ενωθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε λίγο - λίγο μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά ή ότι σχήμα θέλουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.

Ψήνουμε τα κουλούρια στους 170 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρά και να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: