Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Κρέμα σπανάκι

Υλικά
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο αποφλοιωμένη
1 κιλό φρέσκο τραγανό σπανάκι
Λίγο Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (δες σημείωση)
1 κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι το αλατίζουμε και το στύβουμε να βγάλει τα υγρά του εντελώς.
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε το σπανάκι, το λάδι, το σκόρδο, την κρέμα γάλατος, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Προσέξτε με το μοσχοκάρυδο - δίνει ένα καλό πλεονέκτημα στο σπανάκι, αλλά μπορεί να το καταστρέψει εάν χρησιμοποιείστε πάρα πολύ.
Χτυπάμε όλα μαζί να γίνει μια ομαλή κρέμα.
Η κρέμα σπανάκι είναι πολύ καλό συνοδευτικό για λιπαρό κρέας φούρνου και ψάρι στον φούρνο. Μπορείτε να κρατήσετε σε βάζο στο ψυγείο αλλά σε μέτρια ψύξη για να μην χάσει το πράσινο χρώμα της.
Δύο κανόνες δεν πρέπει να χάσει το χρώμα της και το σκόρδο πρέπει να είναι φρέσκο και σκληρό. Αν δεν έχετε καλό σκόρδο καλύτερα να το παραλείψετε από την συνταγή.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: