Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Μοσχάρι με φασόλια

Υλικά
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους
1/2 κιλό φασόλια ξερά (μουλιασμένα για ένα βράδυ)
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 ντομάτες σε κύβους χωρίς την φλούδα
2  πατάτες κομμένες σε κύβους
Αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ (τριμμένο ή σε σκόνη)
Φρέσκα φύλλα ρίγανης (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα που την έχετε βάλει να κάψει τσιγαρίζετε το κρέας από όλες τις μεριές.
Το αφαιρείτε από την κατσαρόλα και ρίχνετε το λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι και ξανακατέβετε για λίγο. Ρίχνετε το κρέας ξανακατέβετε καλά και προσθέτετε 2 φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα σκεπασμένο. (αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε). Ρίχνουμε τις πατάτες τα φασόλια στραγγισμένα, την σάλτσα ντομάτας, νερό και κάνουμε ένα ελαφρύ ανακάτεμα. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να βράσουν τα φασόλια και προσθέτουμε τους κύβους ντομάτας.  Σκεπάζουμε και αφήνουμε σκεπασμένο για 10 λεπτά μετά σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρει την θερμοκρασία. Σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: