Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Χάμπουργκερ στον φούρνο

Υλικά
8 ψωμάκια για Χάμπουργκερ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
1 σφηνάκι ρακί
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
16 φέτες μπέικον
2 μεγάλες ντομάτες
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε τις φέτες μπέικον μέχρι να πάρουν χρώμα και τις αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς και να ψηθεί.
Ρίχνουμε 1 σφηνάκι ρακί, τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε ανακατεύοντας μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά τους.
Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες οριζόντια.
Κόβουμε τα ψωμάκια οριζόντια στην μέση και βάζουμε τα κάτω κομμάτια σε ένα πυρέξ.
Μοιράζουμε τον κιμά στα ψωμάκια, βάζουμε από επάνω δύο φέτες μπέικον σε κάθε ψωμάκι, από μία ροδέλα ντομάτας και μία κουταλιά του γλυκού τυρί. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα ψωμάκια και στο μοιράζουμε το υπόλοιπο τυρί σε κάθε χάμπουργκερ.
Ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: