Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Μελιτζάνες παπουτσάκια

Υλικά
3 μελιτζάνες
250 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
400 γραμ. ψιλοκομμένες ξεφλουδισμένες ντομάτες
3 κρεμμύδια λεπτοκομμένα σε φέτες
5 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένες πιπεριές τσίλι
30 γραμ. φύλλα μαϊντανός και βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλάκια γλυκού κουκουνάρι ελαφρώς ψημένα
6 λεπτές φέτες λεμονιού
200 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σε ανεμιστήρα 180 ° C.

Κόψτε τις μελιτζάνες στα μισά κατά μήκος και με κουταλάκι αφαιρέστε λίγη από τη σάρκα, αφήνοντας ένα περίγραμμα των 5 mm γύρω από την φλούδα.
Βάλτε τη σάρκα σε ένα μπολ και πασπαλίζετε με λίγο αλάτι.
Τοποθετήστε τις μελιτζάνες σε ένα φούρνο και, χρησιμοποιώντας  λίγο λάδι, τρίψτε τις εσωτερικές επιφάνειες. Μαγειρέψτε για 17 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τις ντομάτες σε μέτρια φωτιά για να μειώσετε λίγο τα υγρά.
Ζεσταίνουμε οκτώ κουταλιές λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μαγειρέψτε για περίπου 12 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσετε, ανακατεύοντας κάθε λίγα λεπτά για να αποφύγετε την καύση.
Πλύνετε και στραγγίξετε καλά τη σάρκα μελιτζάνας και ψιλοκόψτε, προσθέστε στα κρεμμύδια και τηγανίστε για δύο λεπτά. Προσθέστε τις ντομάτες, το τσίλι και μια πρέζα αλάτι και ψήστε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέστε το πιπέρι και τα ψιλοκομμένα βότανα.
Αφαιρέστε τις μελιτζάνες από τον φούρνο και χαμηλώστε το φούρνο στους 150 ° C.
Μοιράστε το μείγμα στις μελιτζάνες, και πασπαλίστε με το κουκουνάρι, το τυρί και μια φέτα λεμονιού και καλύψτε καλά με αλουμινόχαρτο. Μαγειρέψτε για δύο ώρες. Για να σερβίρετε, βάλτε πάνω από τις μελιτζάνες τους χυμούς από το ταψί.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: