Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Μαρέγκες σοκολάτας

Υλικά
125 γραμ. μαύρης σοκολάτας ψιλοκομμένη
4 ασπράδια αυγού
1 Μεγάλη πρέζα καλαμποκάλευρο
225 γραμ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Ζεστάνετε το φούρνο στους 120 ° C. Στρώστε σε ταψί λαδόκολλα.
Βάλτε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ πάνω από ένα κατσαρόλι με νερό που σιγοβράζει (μπέν μαρί). Αποφύγετε το μπολ να αγγίζει το νερό. Όταν σχεδόν έχει λειώσει η σοκολάτα, αφαιρέστε από τη φωτιά, αφήστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομαλή κρέμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Ανακατέψτε τα ασπράδια με το καλαμποκάλευρο μέχρι να σχηματίσει το μείγμα κορυφές σε μια σφικτή μαρέγκα. Προσθέστε τη ζάχαρη μια μεγάλη κουταλιά κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να γίνει παχύ και γυαλιστερό.
Ρίξτε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα στο μείγμα ασπραδιών και, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, διπλώστε για να δημιουργήσετε ένα μείγμα και να είναι με νερά σοκολάτας.
Βάλτε με του κουτάλι μπαλάκια από το μείγμα στο ταψί και ψήστε για περίπου δύο ώρες. Είναι έτοιμοι όταν απομακρύνουν εύκολα το χαρτί, αν και η σοκολάτα θα εξακολουθεί να είναι ρευστή σε κάποια μέρη.
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει. Σερβίρουμε με σαντιγύ και, το καλοκαίρι, με φρέσκα φρούτα. Αποθηκεύστε για μια εβδομάδα σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: