Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ τυριών

Υλικά
4 κρόκους αυγών
4 ασπράδια αυγού
1/4  φλιτζάνι βούτυρο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1 φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια ανάμεικτα τυριά τσένταρ, παρμεζάνα, γραβιέρα

εκτέλεση
Αφήστε τους κρόκους και τα ασπράδια να παραμείνουν σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα τυριού, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, ανακατεύετε το αλεύρι, την μουστάρδα και το πιπέρι καγιέν. Προσθέστε το γάλα ταυτόχρονα.
Μαγειρεύουμε και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρις ότου γίνει κρέμα και βγάλει φυσαλίδες. Αφαιρέστε από τη φωτιά.
Προσθέστε τα τυριά, λίγο κάθε φορά, ανακατεύοντας έως ότου λειώσουν. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάτε τους κρόκους αυγών με ένα πιρούνι. Προσθέστε αργά την σάλτσα τυριού στους κρόκους αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάτε ασπράδια αυγών με έναν μίξερ μέχρι να γίνουν σφικτή μαρέγκα. Διπλώστε απαλά περίπου 1 φλιτζάνι από την μαρέγκα στο μείγμα αυγά με σάλτσα τυριού, διπλώνουν για να τα ανακατευτούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμών για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι αν βάλουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο να βγει καθαρό. Σερβίρετε αμέσως. 

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: