Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Πανέ κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα μαλέ

Η σάλτσα μαλέ ονομάζετε όταν είναι από δύο κοινά συστατικά και χρησιμοποιείτε στο ψήσιμο και στο σερβίρισμα.

Υλικά
1 φλιτζάνι τρίμα αποξηραμένου ψωμιού
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι
1/4 φλιτζάνι μουστάρδα
1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 1/2 κιλά κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το φούρνο και στρώνουμε μία λαδόκολλα σε ταψί. Ανακατέψτε τα ψίχουλα ψωμιού, τη σκόνη σκόρδου και το θυμάρι σε μια πιατέλα και αφήστε στην άκρη. Ανακατέψτε μαζί την μουστάρδα και την μαγιονέζα.

Κρατήστε περίπου 1/2 φλιτζάνι μείγμα μουστάρδας για την συνοδευτική σάλτσα.
Βουρτσίστε κομμάτια κοτόπουλου με το υπόλοιπο μείγμα μουστάρδας. τοποθετήστε κοτόπουλο στο μίγμα ψωμιού, να καλύψουν τα ψίχουλα ολόκληρα τα κομμάτια και πιέστε για να κολλήσουν.
Μεταφέρετε τα κομμάτια κοτόπουλου στο ταψί με την λαδόκολλα και ψήστε για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε με την σάλτσα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: