Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Γρανίτα λεμόνι

Υλικά
2 2/3 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
3/4 φλιτζάνι μέλι
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
6 ολόκληρα λεμόνια
Φρέσκια μέντα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τα φλιτζάνια λεμονιού. για να στερεωθούν κόψτε λίγο από το κάτω μέρος κάθε λεμονιού.
Κόψτε μια μεγαλύτερη φέτα από την άλλη πλευρά του λεμονιού για να κάνετε την "κορυφή". Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το εσωτερικό του λεμονιού αφήνοντας ένα στρώμα στο κάτω μέρος. Εάν είναι δυνατόν, παγώστε τα λεμόνια, ώστε η γρανίτα σας να παραμείνει κρύα περισσότερο.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε μαζί το χυμό λεμονιού, το μέλι, την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Βάλτε το μείγμα σε Παγωτομηχανή ή σε ένα μπολ στο ψυγείο και αφήστε το να παγώσει, ανακατεύοντας συχνά.
Μόλις παγώσει η γρανίτα προσθέστε την σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να πάρετε τα λεπτούς κρυστάλλους πάγου. Μοιράστε το στα φλιτζάνια από λεμόνι, και γαρνίρετε με φρέσκια μέντα για να σερβίρετε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: