Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Σνίτσελ με σάλτσα πιπεριάς

Υλικά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
2 κουταλιές σούπας νερό
1 κιλό κομμένα σνίτσελ
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές σούπας Ελαιόλαδο
1/2 κιλό κόκκινες γλυκές πιπεριές
2/3 φλιτζανιού φρέσκα φύλλα βασιλικού


Εκτέλεση
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε την φρυγανιά και το μισό τυρί. Σε ένα άλλο ρηχό πιάτο χτύπησε μαζί το αυγό και το νερό. Κόβουμε το κρέας σε οκτώ μερίδες ίσου μεγέθους. Πασπαλίστε ελαφρά με αλάτι και μαύρο πιπέρι. Βάλτε τα κομμάτια κρέατος σε μείγμα αυγών, στη συνέχεια στο μίγμα φρυγανιάς και πιέστε ελαφρά για να κολλήσει καλά.
Σε τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε υψηλή θερμοκρασία. Ψήστε τα σνίτσελ σε δύο παρτίδες, περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά, προσθέτοντας περισσότερο λάδι, κάντε την δεύτερη παρτίδα. Βγάλτε τα σε μια πιατέλα και καλύψτε με αλουμινόχαρτο για να τα κρατήσετε ζεστά.

Εν τω μεταξύ, για τη σάλτσα, σε ένα μπλέντερ βάλτε καθαρισμένες τις πιπεριές και το υπόλοιπο τυρί. Χτυπήστε μέχρι να γίνουν πολτός. Ψιλοκόψτε το 1/2 φλιτζάνι του βασιλικού και αφήστε στην άκρη. Μεταφέρετε το μίγμα πιπεριάς σε ζεστό τηγάνι και ζεστάνετε. Αφαιρέστε από τη φωτιά. Ανακατεύετε τον κομμένο βασιλικό. Ρίχνουμε σάλτσα πάνω από τα σνίτσελ. Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο βασιλικό.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: