Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Μπισκότα με φιστίκι, παρμεζάνα, σχοινόπρασο και σάλτσα μουστάρδας

Υλικά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
3 κουταλιές σούπας νερό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κομμένα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα
2 κουταλιές σούπας τυρί παρμεζάνα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/8 κουταλάκι γλυκού πράσινο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε μεσαίο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το σχοινόπρασο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ βάλτε το νερό και το λάδι.
Βάλτε το μίγμα υγρών σε μίγμα αλεύρου, ανακατεύοντας συνεχώς (η ζύμη θα εμφανιστεί ξηρή, αλλά θα διορθωθεί όταν ζυμωθεί με τα χέρια). Κάντε την ζύμη σε μια μπάλα.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη ζύμη επιφάνεια απλώστε την ζύμη σε ορθογώνιο. Τρυπήστε παντού με ένα πιρούνι. Πασπαλίστε με φιστίκια και τυρί και πατήστε τα καλά να ενωθούν με την ζύμη. Χρησιμοποιώντας ένα κόπτη πίτσας, κόψτε τη ζύμη σε ορθογώνια μικρά μπισκότα. Μεταφέρετε τα σε μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Ψήστε τα 20 με 23 λεπτά ή έως ότου τα μπισκότα αρχίσουν να γίνονται καφετί. Αφήστε τα να κρυώσουν. Σερβίρετε τσιπς με την σάλτα μουστάρδας. 

Σάλτσα μουστάρδαςδείτε εδώ συνταγή.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: