Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Ψωμάκια έκπληξη

Υλικά
6 ολόκληρα αυγά
2 1/2 φλιτζάνια Αλεύρι
1/2 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 ¼ φλιτζάνι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
2 αυγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
10 κομμάτια μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ


Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα 6 ολόκληρα αυγά σε μια κατσαρόλα με νερό βάζουμε να βράσει για 4 ½ λεπτά μέχρι να γίνουν σφικτά βραστά.
Ξεφλουδίσετε τα και κροτήστε στην άκρη.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200ο.  Αλείφουμε θήκες μέρφιν με βούτυρο
Σε μπολ συνδυάστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, μαύρο πιπέρι και μαγειρική σόδα και ανακατέψτε ελαφρά.
Προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τα δύο αυγά χτυπημένα στα ξηρά συστατικά. Δεν χρειάζεται μίξερ.
Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το μπέικον και τα 3/4 από τσένταρ.


Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και κόψτε το τέλος της με το ψαλίδι.
Βάζουμε μια στρώση από το μίγμα σε κάθε μάρφιν. Βάζουμε σε κάθε θήκη από ένα αυγό και συμπληρώνουμε με το μίγμα γύρο και πάνω από το αυγό.


Πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί και φρέσκο κρεμμυδάκι, αν το επιθυμείτε.

Ψήστε για 17 έως 20 λεπτά, ή έως ότου κάθε μάρφιν είναι ψημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: