Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Τυροκροκέτες με σπανάκι

Υλικά
250 γραμ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι ζεματισμένο σπανάκι
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
2 φλιτζάνια αλεύρι
4 αυγά χτυπημένα
2 φλιτζάνια φρυγανιά τρίμα  
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύετε το τυρί κρέμα, το σπανάκι, μοτσαρέλα, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
Ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα. Αφήνουμε να μείνει για 30 λεπτά.
Αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε την λαδόκολλα. Κόβουμε σε λωρίδες 1 εκατοστό, και κόψτε τις λωρίδες στην μέση σε μπαστουνάκια.
Τοποθετήστε το αλεύρι, τα χτυπημένα αυγά και τριμμένη φρυγανιά σε τρία ξεχωριστά κύπελλα. Βουτήξτε τα ραβδιά τυρί σπανάκι στο αλεύρι, στη συνέχεια, στα αυγά, και στην φρυγανιά, στη συνέχεια ξανά στα αυγά, και τελικά πάλι στην φρυγανιά.



Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίζουμε τα ραβδιά για περίπου 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό, μέχρι να ροδίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: