Υλικά
1 αυγό και 1 κρόκο αυγού
1 1/2 φλιτζάνια ή 300 γραμ. καραμέλα (ή βράστε 1 κονσέρβα
συμπυκνωμένου γάλακτος για να γίνει καραμέλα)
3 κουταλιές σούπας αλεύρι και λίγο ακόμα για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Παγωτό για συνοδευτικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C.
Περάστε 2 φορμάκια με βούτυρο προσθέστε το αλεύρι και ανακινήστε
καλά εξασφαλίζοντας ότι το εσωτερικό θα είναι καλά επικαλυμμένο.
Σε ένα μίξερ χτυπήστε ελαφρά το αυγό και τον κρόκο του αυγού
μέχρι να γίνει πολύ αφράτο και απαλό. Προσθέστε την καραμέλα και συνεχίστε το
χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Χύστε το μίγμα στα καλούπια τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και
ψήστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να ψηθούν, αλλά το κέντρο είναι ακόμα
πολύ ρευστό.
Σερβίρετε αμέσως όταν τα βγάλετε με ζάχαρη άχνη, και προαιρετικά
παγωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου