Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Πυργάκια πατάτας μυρωδάτα

Υλικά
3 μεγάλες πατάτες
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2  κουταλάκι γλυκού θυμάρι
Αλάτι και πιπέρι
Τυρί που να λιώνει λίγο αλμυρό (κεφαλοτύρι)

Εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες ψιλές φέτες . Αν έχουμε μαντολίνο καλύτερα.



Λιώνουμε το σκόρδο και το βάζουμε στο λιωμένο βούτυρο.
Περνάμε τις πατάτες με το βούτυρο αλάτι πιπέρι και θυμάρι.


Αν έχουμε θήκες για μάρφιν βάζουμε μέσα τις ροδέλες πατάτες αν όχι τις βάζουμε σε ντάνα και τις στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.


Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 250ο με αέρα.

Βάζουμε από επάνω το τυρί και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει.



Δεν υπάρχουν σχόλια: