Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Αχλάδια ποσέ

Υλικά
6-8 αχλάδια
1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
1 λεμόνι-2-3 κομμάτια από το ξύσμα του και τον χυμό του.
2 ξύλα κανέλας
500 γραμ. νερό
3/4 καρφάκια γαρύφαλλο
1 βανίλια


Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αχλάδια από την φλούδα τους. Κόβουμε λίγο τις άκρες τους για να στέκονται όρθια.
Κόβουμε δύο τρία κομμάτια φλούδας από το λεμόνι. Σε ένα μπόλ, στίβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε νερό βουτάμε εκεί τα καθαρισμένα αχλάδια για να μην μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα.


Τοποθετούμε τα αχλάδια σε μια κατσαρόλα και περιχύνουμε με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το νερό, την κανέλα , το ξύσμα και την βανίλια, και βράζουμε για περίπου 20-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά.


Τα αχλάδια είναι έτοιμα όταν το νερό έχει μειωθεί στο 1/3 και έχει γίνει σιρόπι και τρυπιούνται με ένα πιρούνι εύκολα. Πρέπει να κρατήσουν το σχήμα τους, οπότε προσέξτε να μην παραβράσουν.



Σερβίρουμε περιχύνοντας με το σιρόπι τους ή κρέμα γάλακτος, ή σαντυγί, ή και με λιωμένη κουβερτούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: