Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Καρμπονάρα του Volta Koyzina

Υλικά
500 γραμ. Σπαγγέτι Νο 6
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
100 γραμ. Μπέικον
200 γραμ. Μανιτάρια κομμένα σε φέτες
4 κρόκους αβγών
2 κουταλιές σούπας τυρί κρέμα (ξινοτύρι Κρήτης)
3 κουταλιές σούπας σκληρό τυρί τριμμένο
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente.
Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το μπέικον και το βάζουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το φρέσκο κρεμμύδι και μετά τα μανιτάρια, μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, και πιπέρι.
Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους και τους ανακατεύουμε καλά. Σιγά σιγά ανακατεύοντας ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο τυρί κρέμα, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει κρέμα.


Προσθέτουμε το ψημένο μπέικον. Προσθέτουμε τα βρασμένα ζυμαρικά, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι το μπέικον και πασπαλίζουμε με πιπέρι και άνηθο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: