Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Πατάτες με μπέικον φουρνιστές

Υλικά 
4 μεγάλες πατάτες σε κύβους
300 γραμ. μπέικον σε κομματάκια
1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι
1 φλιτζάνι γκούτα
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο δενδρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα


Εκτέλεση
Σε μπόλ ενώνουμε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά.
Βράζουμε για 15 λεπτά τις πατάτες. Στραγγίζουμε το νερό και τις βάζουμε σε ένα ταψί μοιράζουμε το μπέικον να πάει παντού, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και περιχύουμε με το μίγμα τυριών κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 200ο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα οι πατάτες και ψηθεί το μπέικον.

Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: