Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Τάρτες σοκολάτας

Υλικά
1/4 φλιτζάνι (60 γραμμάρια) βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη εξαίρετη
1 αυγό
1 3/4 φλιτζάνια (250 γραμμάρια) αλεύρι, συν έξτρα για το πασπάλισμα
1/2 φλιτζάνι (125 γραμμάρια) βούτυρο
8 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια σοκολάτας
3 κουταλιές σούπας (90 γραμμάρια) ζάχαρη
100 γραμμάρια φιστίκια, χοντροκομμένα

Εκτέλεση
Σε μπόλ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Ρίχνουμε την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψουν. Βάζουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Όταν ενοποιηθούν ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε σε ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε σε φύλο και στρώνουμε σε φορμάκια τάρτας. Τρυπάμε τον πάτο με ένα πιρούνι και ψήνουμε για 1 ώρα στους 190ο .

Σε μπόλ που το έχουμε βάλει πάνω από κατσαρόλα που έχει μέσα νερό που βράζει ( μπέν μαρί) ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Τα 125 γραμ. βούτυρο. Και την σοκολάτα σε κομμάτια. Ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν και να λιώσε η σοκολάτα. κατευνάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βάζουμε στις τάρτες και τις κουνάμε να πάει παντού. Βάζουμε τις τάρτες στο ψυγείο για 30 λεπτά να στερεοποιηθεί. Πασπαλίζουμε με αλεσμένα φιστίκια και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: