Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Cheesecake μήλου με καραμέλα

Υλικά
4 μήλα
1 φλιτζάνι και 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 πακέτα μπισκότα
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 πακέτο (250 γραμ.) τυρί κρέμα

1/4 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γραμ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες. Τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη και κανέλα και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Στο μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα να θρυμματιστούν. Προσθέτουμε στα 3/4 των μπισκότων το βούτυρο ανακατεύουμε και κάνουμε την βάση μας. Σε πυρέξ βάζουμε τα μπισκότα σαν βάση και πιέζουμε καλά.
Στο μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα το ζαχαρούχο γάλα, την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτη κρέμα.

Βάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση μας στο πυρέξ και την απλώνουμε. Απλώνουμε τα μήλα πάνω από την κρέμα. Πασπαλίζουμε με 1/4 μπισκότου θρυμματισμένου. Σε τηγάνι βάζουμε το 1 φλιτζάνι ζάχαρη με μία κουταλιά σούπας νερό να καραμελώσει ελαφρά. Περιχύουμε πάνω από όλα σε γραμμές και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: