Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Χταπόδι ρακάτο στην κατσαρόλα

Υλικά
1 χταπόδι ή δυό μεγάλα πλοκάμια
1 κρεμμύδι ξερό
1 σφηνάκι λάδι για τσιγάρισμα
3 σφηνάκια ρακί
2 φλιτζάνια νερό
2 σφηνάκια ξύδι
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Για να γίνει μαλακό το χταπόδι μας πρέπει να το ζεματίσουμε σε νερό με ξύδι που βράζε για 2-3 λεπτά και στραγγίζουμε.


Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι για 1 λεπτό, 


βάζουμε το χταπόδι σε κομμάτια και τσιγαρίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό σβήνουμε με το ρακί αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.

Σερβίρουμε σκέτο ή αν θέλουμε με λεμόνι ή ξύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: