Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας

Υλικά
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 κουταλάκι γλυκού σόδα
3/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
16 κουταλιές σούπας ανάλατο βούτυρο
3/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 κρόκοι αυγών
1 σοκολάτα υγείας χοντροκομμένη

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το φούρνο στους 200°. Χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
Ανακατέψτε το βούτυρο, τις ζάχαρες και τη βανίλια σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε σε υψηλή ταχύτητα με το μίξερ χειρός μέχρι να γίνει λείο και αφράτο, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε τους κρόκους των δύο αυγών, που κτυπάμε μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά. Κτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν καλά.
Μεταφέρετε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας, χωρίζουμε σε 3 ίσα κομμάτια. Ισιώστε κάθε ένα και τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη για 30 λεπτά.
Τοποθετήστε ένα κομμάτι ζύμης σε μια αλευρωμένη επιφάνεια πασπαλίζουμε με τη μισή σοκολάτα και από πάνω το δεύτερο φύλλο ζύμης, πασπαλίζετε με την υπόλοιπη σοκολάτα, και καλύπτουν με το τελευταίο φύλλο.

Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ισιώστε σε ορθογώνιο. Χρησιμοποιώντας ένα «στρογγυλό κόπτη ή ένα στενό ποτήρι κόψτε τα μπισκότα και μεταφερτέ σε χαρτί ψησίματος, με απόσταση. Μαζεύουμε τα υπόλοιπα κομμάτια και ανοίγουμε άλλο φύλο για να κόψουμε περισσότερα μπισκότα. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: