Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Μελιτζανοσαλάτα με ντομάτα

Υλικά
1 κιλό μελιτζάνες
1 κιλό ώριμες ντομάτες τριμμένες.
6 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας σκόνη γλυκιάς πιπεριάς
1/4 κουταλιά γλυκού σκόνη καυτερής πιπεριάς
1 κουταλιά γλυκού κύμινο
1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας ξύδι

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 λεμόνι τον χυμό
λίγο αλάτι

Εκτέλεση
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ταψί με λαδόκολλα στο γκριλ του φούρνου και τις ψήνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να καεί το εξωτερικό τους.
Τις βγάζουμε και αφαιρούμε από μέσα την σάρκα και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον ντοματοπολτό, την σκόνη γλυκιάς πιπεριά, την σκόνη καυτερής πιπεριάς, κύμινο σκόνη, το σκόρδο λιωμένο και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να σιγοβράζει το μείγμα για άλλα 6-8 λεπτά ώστε να εξατμιστεί το περισσότερο νερό.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με τον πολτό μελιτζάνας, το ξύδι, τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: