Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Σάλτσα μπάρμπεκιου με Ουίσκι

Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 1/2 κουταλιά σούπας σκόρδο τριμμένο
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
6 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη  
1/2 φλιτζάνι καλό ουίσκι (μπέρμπον Αμερικής)
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
Βάλτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια σε τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν διάφανα. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.  Προσθέτετε τον πολτό ντομάτας, ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί και να ενωθούν.

Προσθέστε το μέλι, το πετιμέζι, το ξύδι, την μαύρη ζάχαρη και το ουίσκι, και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, και αφήστε τα για τουλάχιστον 30 λεπτά ή μέχρι μία ώρα. Η σάλτσα θα συνεχίσει να κάνει φούσκες και σιγοβράζουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε σε ένα μπλέντερ για να κάνουν την υφή ομαλότερη. Βάζουμε σε βάζο και αλείφουμε πρίν το ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: