Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Κρέπες με κοτόπουλο και σάλτσα στον φούρνο

Υλικά
Για τις κρέπες
3 αυγά
2 φλιτζάνι γάλα
1/2 Κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνι αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Λίγο Βούτυρο για το τηγάνι

Για την γέμιση
10 κρέπες που έχουμε ετοιμάσει
2 μηρούς κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα ψιλοκομμένα
2 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα ψιλοκομμένα
1/2  φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πιπεριές ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 κουταλιά σούπας πελτέ
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τυρί τσένταρ τριμμένο, τεμαχισμένο

Εκτέλεση
Σε μπόλ χτυπάμε τα αυγά και βάζουμε το γάλα, το λάδι, το αλάτι και το αλεύρι πάντα ανακατεύοντας καλά να γίνει ένας αραιός χυλός.
Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Σε αντιπολιτικό τηγάνι αλείφουμε λίγο βούτυρο και βάζουμε μια κουτάλα σούπας από τον χυλό. Κουνάμε το τηγάνι να απλώσει σε όλο τον πάτο και ψήνουμε για 3 λεπτά να ψηθεί από την μια πλευρά γυρνάμε και ψήνουμε και από την άλλη για άλλα 3 λεπτά. Βγάζουμε και τις αφήνουμε σε πιάτο.
Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο .
Σε τηγάνι σοτάρουμε σε δόσεις το ψιλοκομμένο κοτόπουλο μέχρι να σοκαριστεί.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαραθούν. Βάζουμε το κοτόπουλο και τον πελτέ που τον έχουμε διαλύσει στην σάλτσα, περνάμε με αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να πάρει βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Με το μίγμα γεμίζουμε τις κρέπες και τις βάζουμε σε πυρέξ.

Βάζουμε από πάνω το τυρί και ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν οι κρέπες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: