Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Κεφτεδάκια του Volta Koyzina

Υλικά
1 κιλό βόειο κιμά
4 φέτες ψωμί μόνο η ψίχα
1 φλιτζάνι άπαχο γάλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κεφαλοτύρι
2 αυγά
1 κρεμμύδι
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γραμ. Μπέικον
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
1/4 φλιτζανιού Αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί στο γάλα μέχρι να απορροφηθεί πλήρως.
Σοτάρετε ψιλοκομμένα μανιτάρια σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Στο μούλτι περάστε το κρεμμύδι και το μπέικον.
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια και το ψωμί στραγγισμένο. Ανακατέψτε καλά.
Φτιάξτε τα κεφτεδάκια και περάστε τα ελαφρά στο αλεύρι.
Βάλτε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο στην φωτιά και τηγανίστε από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα.
Μεταφέρετε τους κεφτέδες σε ένα ταψί και προσθέστε το κρασί μέχρι να φτάσει στην μέση των κεφτέδων.
Βάλτε στο φούρνο στους 200ο και ψήνουμε, μέχρι να ψηθούν καλά περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρετε με μακαρόνια, ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: