Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πέστροφα με ντομάτα και μυρωδάτο ελαιόλαδο

Υλικά
1/3 φλιτζάνι καλής ποιότητας ελαιόλαδο
2 κουταλάκι γλυκού φρέσκο ​​θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλάκι γλυκού φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού διάφορα πιπέρια χοντροκομμένα
αλάτι και πιπέρι
4 φιλέτα πέστροφας
1/2 φλιτζάνι ντομάτες τσίροι κομμένα στην μέση

Εκτέλεση
Προσθέτουμε στο ελαιόλαδο τα βότανα σε ένα μικρό μπολ και ανακατώστε για να ενωθούν και να δώσουν τα αρώματά τους βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε περίπου μισή κουταλιά της σούπας μυρωδάτη ελαιόλαδο στο τηγάνι, ίσα-ίσα για να επικαλύψει το κάτω μέρος, και στην φωτιά μέχρι να αρχίσει το λάδι να καίει.
Περνάμε τα φιλέτα πέστροφας με αλάτι και πιπέρι και τα τοποθετούμε με το δέρμα προς τα κάτω στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό  περίπου 5-7 λεπτά. Γυρνάμε το φιλέτο και ψήνουμε μέχρι το ψάρι να είναι αδιαφανές περίπου 3-4 λεπτά.

Αφαιρέστε από το τηγάνι και σερβίρουμε ζεστό με τα φρέσκια ντομάτα και ένα ψιλόβροχο με αρωματικό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: