Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τούρτα πραλίνας με δημητριακά και μπισκότα

Υλικά
400 γραμ. βούτυρο θερμοκρασία δωματίου
700 γραμ. άχνη (την κοσκινίζετε)
300 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
75 γραμ. κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ
3 φλιτζάνια δημητριακά Κορν φλέικς
1 πακέτο μπισκότα Παπαδοπούλου σοκολάτα σπασμένα σε ψιλά κομμάτια

Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη να αφρατέψει καλά ρίχνουμε το κακάο κοσκινισμένο.
Προσθέτουμε και την και την πραλίνα και το κονιάκ. Αν το θέλουμε ποιο αραιό μπορούμε να βάλουμε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε στην κρέμα τα δημητριακά και τα σπασμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.



Σε μια φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι βάζουμε στον πάτο λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφαιρούμε το στεφάνι και διακοσμούμε αν θέλουμε πασπαλίζουμε με κακάο ή κομματάκια σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: