Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Κεκάκια με σοκολάτα και καφέ

Υλικά
3/4 φλιτζάνι άγλυκο κακάο σε σκόνη
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
3/4 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
3/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι έτοιμο καφέ
3/4 φλιτζάνι γάλα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Ανακατέψτε μαζί τη σκόνη κακάου, το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και σε ένα μεγάλο μπολ.
Στα ξηρά συστατικά, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 1 λεπτό, ξύνοντας τις πλευρές για να βεβαιωθείτε ότι χυλός αναμιγνύεται καλά.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.

Χωρίστε μίγμα ομοιόμορφα σε φορμάκια μάρφιν, γεμίζοντας κάθε ένα στα 2/3 του. Ψήστε περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα βγει καθαρή. Αφήστε για 15 λεπτά να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: