Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ψητό χοιρινό φιλέτο με σάλτσα πορτοκαλιού

Υλικά
1 1/2 κιλό χοιρινό φιλέτο
αλάτι και μαύρο πιπέρι

Για τη μαρινάδα
1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού  (2-3 πορτοκάλια)
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ξύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη μαρινάδα. Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά.
Κόβουμε το χοιρινό σε ίσα κομμάτια φιλέτα. (για να κόψουμε καλύτερα το βάζουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη)

Ρίχνουμε τη μαρινάδα πάνω από το κρέας και αφήστε το να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα και μέχρι 4 ώρες στο ψυγείο. Πριν από το μαγείρεμα, αφήστε το χοιρινό έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε το χοιρινό στο τηγάνι, διατηρώντας τη μαρινάδα, και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
Μεταφέρετε τα κομμάτια σε ταψί και στο φούρνο και μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να ψηθεί μέσα, αλλά εξακολουθεί να είναι ελαφρώς ροζ στη μέση, περίπου 25-35 λεπτά.
Ενώ το κρέας είναι στο ψήσιμο, βάζουμε την μαρινάδα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Φέρεται σε βρασμό για 2-3 λεπτά, στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να γίνει το χοιρινό.

Αφαιρέστε το χοιρινό κρέας από το φούρνο και αφήστε το περίπου 10 λεπτά. Βάζουμε τις φέτες σε πιατέλα και σερβίρουμε με τη σάλτσα πορτοκαλιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: