Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
1/4 φλιτζάνι σκόνη κακάο
1/4 φλιτζάνι βραστό νερό
1/2 κούπα βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
60 γραμ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
1-1 / 2 κουταλάκι γλυκού σκόνη στιγμιαίου εσπρέσο
2 κουταλιές σούπας φυτικό λάδι
1-1 / 2 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1-1 / 4 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά + 1 κρόκο αυγού
3/4 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζάνι τσιπ σοκολάτας


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.
Καλύπτουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας λίγο σε κάθε πλευρά. Βουτυρώνουμε τις υπόλοιπες πλευρές του ταψιού.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το βραστό νερό στη σκόνη κακάο και χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει και να ενορούν. Αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετήστε το βούτυρο, την τεμαχισμένη σοκολάτα και τη σκόνη espresso σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο με σοκολάτα στο μείγμα κακάο, και χτυπήστε ελαφρά για να ανακατευθούν. Προσθέστε το λάδι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτυπήστε πάλι. Προσθέστε τις ζάχαρες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο.
Προσθέστε τα αυγά και τον κρόκο, ένα κάθε φορά ένα και ανακάτεμα καλά, μέχρις ότου το μίγμα της σοκολάτας είναι τελείως λεία και Κρεμώδης.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, με απλές κινήσεις βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν, αλλά να είστε προσεκτικοί για να μην το χτυπήσετε πολύ.
Βάζουμε στο τέλος τα τσιπ σοκολάτας και ρίξτε στο έτοιμο ταψί.

Ισιώστε την κορυφή με μια σπάτουλα. Ψήστε για 30 έως 35 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μία ώρα πριν από την αφαίρεση του ή την κοπή του σε κομμάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: