Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Τραγανό ψητό κοτόπουλο με δεντρολίβανο και παρμεζάνα

Υλικά
4 χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσης
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα καλά
1-1 / 2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, και σε ένα άλλο με τα χτυπημένα
αυγά, σε ένα τρίτο με την φρυγανιά, την παρμεζάνα, το δενδρολίβανο, το μαϊντανό, το σκόρδο σκόνη, την πάπρικα, το αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε να συνδυαστούν ομοιόμορφα το μείγμα φρυγανιάς.
Περνάμε κάθε κομμάτι κοτόπουλο στο αλεύρι ομοιόμορφα, μετά το περνάμε στο μείγμα των αυγών και τέλος στο μίγμα φρυγανιάς πατώντας το να κολλήσει καλά η φρυγανιά σε όλο το κομμάτι..

Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί, και ψήνουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν. Σερβίρετε ζεστό με την αγαπημένη σας σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: